Bányász Adrián felnőtt csapatkapitány beszámolója az utolsó (döntők) naphoz

A döntők:

” Ladover Bálint kezdte meg a szereplést a világbajnokságon! Bálint egy nála jóval nagyobb arab srác ellen küzdött hatalmasat és győzött! Ifjúsági világbajnokunk most bezsebelt egy U23-as világbajnoki címet!

Nardelotti Zoltán következett. Zoli annyira akarta az aranyat, hogy eltitkolta az elődöntőben szerzett bordasérülését. A bemelegítésnél viszont már nem tudta elrejteni problémáját. Ha nem világbajnokságon vagyunk nem engedjük be Zolit, de ez egy VB döntő volt a thai világbajnok ellen. Feltettünk mindent egy lapra. Tudtuk fájdalmai és az esetleges jóval komolyabb sérülés elkerülése végett egy menet, ami alatt csodát kell tenni. Majdnem sikerült, de csak majdnem. Egy fantasztikus menet után kivettem a küzdelemből. Zoli öt mérkőzést vívott és ezüstéremmel zárta a VB-t.

Spéth Norbert volt az utolsó a magyar döntősök között. A legnagyobb profi szervezet világbajnokával harcolt. Fantasztikus mérkőzés volt. Erős volt a thai, de Norbink is. Tudtuk Thaiföldön pontozással győzni thai bajnok ellen szinte lehetetlen. Norbi iszonyat nagyot ment, remekül használta a könyökét és igyekezett nyomás alatt tartani a világbajnokot. Az igazi közönségmeccs után a thai sztár kezét emelték fel. Norbi elit ezüst érme roppant értékes és joggal fogadta minden náció gratulációját. Spéth Norbert ismét bizonyította, hogy a világ egyik legjobb harcosa és mentálisan az egyik legerősebb versenyző, akivel valaha dolgoztam.

Spéth Norbert – Auneng Khatthamarasri (THA -thai) elit 67kg

Ladover Bálint – Abdulla Alhosani (UAE – egyesült arab emirségi) U23 elit +91kg

Nardelotti Zoltán – Thatsaphon Saophanao (THA – thai) elit 75kg

Összegzés:

Mondhatjuk, hogy a felnőtt válogatott 3/4-e tudott érdemben küzdeni, hiszen Tóth Enikő pozitív covid tesztje felülírta Enikő és Sándorfi Ajsa indulását. Szána Patrik második mérkőzésének elcsalása miatt a harmadik éremszerzési lehetőség is meghiúsult. Nem vigasztalta utólag a ring főbírója kijelentése a hibás döntéssel kapcsolatban.

4 érmet szerzett a magyar felnőtt válogatott:

Spéth Norbert elit 67 kg ezüst

Nardelotti Zoltán elit 75 kg ezüst

Ladover Bálint U23 +91 kg arany

Kiss Barnabás U23 81 kg bronz

További felnőtt indulók:

– Kurdy István,

– Szána Patrik,

– Koczó Henrik,

– Rehák Márk,

– Adler Dávid,

– Galambos Bence

3 érmet hoz haza ut. korosztályú versenyző: Cseh Anna, Antal Ferenc, Polócz Patrik.

Mindenki nyerni jött ez érezhető volt a srácokon! Tiszta szívből gratulálok nekik!

Jászka Krisztián!

Köszönök mindent neked! Mindent megteszel a versenyzőkért és belőlem is kihozod a legjobbat.

Nagy Balázs, Rebrei József, Csillag Tamás kiváló munkát végeztek!

Dudok Károly, Szabó László, Vojvoda György végig segítettétek a csapatot!

Szívből köszönök mindent a klubvezetőknek és gratulálok kivétel nélkül minden érintett edzőnek otthon!

Iszonyatosan kemény, feszített tempójú rendezvény volt. Minden reggel 5-6 órakor már PCR teszt, utána mérleg, edzés a szállodában, csarnok, bunyók, késő este haza, majd másnap minden kezdődött elölről.

Összekovácsolt minket e rendezvény és a magyar volt a leghangosabb ebben a 10 napban az egész világon. Legyen az szurkolás vagy felháborodás! Súlyunk volt, csapat vagyunk.”

Please follow and like us:
Facebook