Újabb rangos nemzetközi viadalon bizonyítottak a magyar muaythai-válogatott tagjai. Az Ausztráliában megrendezett Arafura Games-en a világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok Spéth Norbert, illetve az Eb-ezüstérmes Nardelotti Zoltán indult, s mindketten arannyal térhetnek haza a versenyről.

A két kiváló harcos ebben az évben is sikert sikerre halmoz és a jó sorozat a kenguruk földjén is folytatódott. Spéth a -67 kg-os mezőnyének döntőjében az ausztrál Llyod Deant egyhangú pontozással (30-27) múlta felül. A DVTK sportolója roppant színes bunyót bemutatva hozta a döntőt, belülről és kívülről is végig irányított, látszott rajta, élvezi a küzdelem minden egyes másodpercét. „Minden az elképzeléseim szerint alakult, jól éreztem magam a párharc során, az első gongtól az utolsóig, boldog és elégedett vagyok az aranyéremmel” – így értékelt a meccs után Spéth Norbert.

Szintén hazai ellenfél várt Nardelotti Zoltánra a 75 kg-osok fináléjában. Az A Baltic Open-győztese szintén egyhangú pontozással nyerte meg a Chad Pinkney elleni küzdelmét. Bányász Adrián szövetségi kapitány értékelése szerint végig motiváltan, tiszta fejjel küzdött, jól kombinálta a kéz és térdtechnikákat, így minden menet az övé lett és ő állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Nagy izgalommal vártam a meccset, szerettem volna megmutatni, milyen is a magyar muaythai. Bízom benne, hogy ez is egy fontos lépés volt számunkra a későbbiekre nézve” – nyilatkozta a döntő után Nardelotti.

A 2019-es Arafura Games egy sportfesztivál, hiszen 17 sportág képviselteti magát az április 26. és május 4. között zajló eseményen.

Please follow and like us:
Facebook